skip to Main Content
Dit is een website van vakbond De Unie voor het personeel van ABN AMRO
ABN AMRO: Cao-onderhandelingen In Het Teken Van Care

ABN AMRO: cao-onderhandelingen in het teken van care

Tijdens de laatste onderhandelingen hebben we gesproken over een aantal cao-onderwerpen en het sociaal plan. Robert Swaak schoof aan voor een korte kennismaking. Hieronder een update van de onderhandelingen.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Reactie bonden

De Unie heeft samen met de andere bonden hun reactie gegeven op de voorstellen van de ABN AMRO over het sociaal plan en de thuiswerkvergoeding. Op dit moment zien wij geen reden om het sociaal plan aan te passen. We hebben aangegeven dat we graag een verruiming zouden zien in het aantal reiskilometers dat vergoed wordt. De thuiswerkvergoeding stelt de bank op € 2,- per thuiswerkdag. We hebben aangegeven dit bedrag te laag te vinden. In het volgende overleg zal de bank hier weer op reageren.

Future Fit; up- & reskillen

De bank heeft een uitgebreide presentatie gegeven over hun visie op upskillen en reskillen, het aanleren van nieuwe vaardigheden. Doel is om inzicht te krijgen in je skills. En wat je daarmee kunt doen in verschillende functies. Dit betreft zowel een toevoeging aan je huidige skillset als je huidige skills te verbeteren. De bank beoogt hiermee een lerende organisatie te worden, de medewerkers mee te nemen en te behouden in een voortdurend veranderende omgeving door scholing, ontwikkeling en initiatief te stimuleren. Hiermee denkt de bank ook minder te hoeven reorganiseren. De medewerkers zijn dan Future Fit. Deze plannen zijn nu in ontwikkeling, maar binnenkort wordt gestart met een eerste pilot. We zullen dit met grote belangstelling volgen. Daarbij is het voor De Unie van belang dat je zelf de regie hebt en dat er zo min mogelijk barrières zijn.

Thumbs up

Deze week zal Thumbs up van start gaan. Hierbij gaat het om waardering en ook om dit uit te spreken naar elkaar. Elkaars bijdrage waarderen zorgt voor een fijne sfeer en bevordert de cultuur waarin care, courage en collaboration centraal staan. Het bericht hierover wordt deze week op het intranet van de bank gepubliceerd.

Vervolg

Het volgende overleg staat gepland op 14 juni. De bank zal dan weer op onze reactie reageren. Verder zullen we spreken over feestdagen, diversiteit en een studiefonds.

Mocht je vragen hebben, mail gerust naar harma.pethke@unie.nl. Ik help je graag.

 

[print_link]
Back To Top